ЋИР

21.03.2021. godine, Okrugli sto na temu „Svjetski dan šuma“

Okrugli sto na temu “Svjetski dan šuma” i ove godine biće održan u organizaciji  Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, JPŠ Šume Republike Srpske i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Okrugli sto biće održan 21. marta 2022. godine,  u Velikoj sali ANURS-a, s početkom u 10.30 časova.

Program rada možete preuzeti na donjem linku:

22.03.2022.godine, Aktivnosti na lokalitetu Spomenika prirode „Vrela Sane“

U utorak, 22. marta, na lokalitetu Spomenika prirode „Vrela Sane“ u organizaciji Javnog preduzeća, ŠG „Lisina“ Mrkonjić Grad i ŠG „Ribnik“ Ribnik, te u saradnji sa Centrom za posjetioce „Gornja Pecka“ nizom ativnosti biće obilježen 21. mart – Međunarodni dan šuma. Planirani su radovi na krčenju  dvije staze, koje će obaviti radnici šumskih gazdinstava. Nadalje, predviđeno je pošumljavanje na jednom lokalitetu  koje će izvršiti učenici Gimnazije iz Mrkonjić Grada zajedno sa radnicima Centra za sjemensko-rasadničku proizvodnju.

U okviru obilježavanja, biće prezentovani rezultati dvogodišnjeg projekta u okviru kojeg su izgrađeni mostovi i potrebna infrastruktura, te pokrenuta inicijativa za zaštitu Vrela Sane. Planirane su i pripremne aktivnosti na pripremi memoranduma o saradnji između  šumskih gazdinstava „Lisina“ i „Ribnik“ u UG „Gornja Pecka“

Takođe, biće upriličena i završna ceremonija povodom završetka Projekta „Zelena destinacija u dolini gornjeg toka Sane i Plive“, pod pokroviteljstvom načelnika opštine Mrkonjić Grad.