ЋИР

Danas je u Banjaluci održan sastanak Uprave Javnog preduzeća i predstavnika obe sindikalne organizacije koje djeluju u Javnom preduzeću i potpisan sporazum kojim je utvrđena cijena rada u iznosu od 160 KM.

Kako bi osigurali dovoljna sredstva za ovo povećanje, svi organizacioni dijelovi će morati napraviti uštede, tj. smanjenje troškova gdje god je to moguće. Jedan od načina jeste angažovanje vlastite radne snage na šumsko-uzgojnim radovima i ostalim radovima, kao i na sakupljanju ostalih šumskih proizvoda po osnovu kojih se mora ostvariti značajniji prihod.

Javno preduzeće će i dalje insistirati na povećanju cijena šumskih drvnih sortimenata, shodno stanju na tržištu i to prvenstveno iz razloga kako se ne bi ugrozio rad Javnog preduzeća i u budućem periodu, te u tome očekujemo podršku Vlade Republike Srpske, kao Skupštine Javnog preduzeća.

Uprava Javnog preduzeća će insistirati na potpunom poštovanju svih odredbi Kolektivnog ugovora za zaposlene u JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac od strane svih potpisnika istog.

                                                                           JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac