ЋИР

V.d. direktora JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac Blaško Kaurin danas je u Banjaluci sa predsjednicima sindikalnih organizacija koje djeluju u okviru Javnog preduzeća potpisao Sporazum o visini i načinu isplate regresa za korištenje godišnjeg odmora zaposlenima za 2024. godinu. Ispred Sindikata zaposlenih Sporazum je potpisao predsjednik Blažo Prodanović, a u ime Jedinstvene udružene sindiklane organizacije predsjednik Dušan Marković.

Sporazumom je  definisana visina regresa u  iznosu od 620 KM, a isti može biti isplaćen jednokratno ili u više rata u zavisnosti od mogućnosti organizacionih dijelova. Isplatom regresa nastoji se pomoći zaposlenima u Javnom preduzeću, posebno sa aspekta porasta životnih troškova uopšte, ali i u periodu godišnjih odmora.

„Kao socijalno odgovorno Preduzeće, ovim Sprazumom, te isplatom regresa u narednom periodu cilj je stvoriti pozitivniju radnu atmosferu i doprinijeti zadovoljstvu zaposlenih, pa tako i uspjehu Preduzeća“ izjavio je nakon potpisivanja v.d. direktora Blaško Kaurin.