ЋИР

Danas je u Mrkonjić Gradu zvanično otvoreno Šesto takmičenje sjekača-motorista u organizaciji JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac. 

Takmičenje je otvorio v.d.direktora Javnog preduzeća Blaško Kaurin. Otvaranju je prisustvovao načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević, koji je je pružio značajnu podršku u organizovanju takmičenja, kao i v.d.direktora ŠG „Lisina“ Radomir Popadić domaćin ovogodišnjeg takmičenja.

Prilikom otvaranja, v.d. direktora se zahvalio načelniku opštine Mrkonjić Grad Draganu Vođeviću i domaćinu ovogodišnjeg takmičenja Radomiru Popadiću, na pruženoj podršci u organizaciji, kao i ostalim organizatorima i sponzorima.

Obraćajući se takmičarima, v.d. direktora ukazao je na značaj i zahtjevnost ovog zanimanja, na doprinos koji sjekači daju Javnom preduzeću u procesu proizvodnje, te ukazao na opasnost koje ono sa sobom nosi.

„Posebno želim da se zahvalim vama, jer vi ste ti koji doprinosite Preduzeću, svaki dan rizikujete i svaki dan ste u opasnosti. Zbog toga će vam moja vrata uvijek biti otvorena“, poručio  je v.d. direktora. 

Na ovogodišnjem takmičenju učestvuju takmičari iz devet gazdinstava: „Gradiška“ Gradiška, „Čemernica“ Kneževo, „Gorica“ Šipovo, „Ribnik“ Ribnik, „Lisina“ Mrkonjić Grad, „Oštrelj-Drinić“ Drinić, „Maglić“ Foča, „Visočnik“ Han Pijesak, „Romanija“ Sokolac.

Takmičenje obuhvata sljedeće discipline: obaranje stabala, okretanje vodilice i zamjena lanca, kombinovano prerezivanje, precizno prerezivanje i kresanje grana.

Takmičenje za cilj ima promovisanje stručnih vještina, sportskih ambicija, prevencija nezgoda, kao i razvijanje prijateljstva između svih učesnika. Takođe, predstavlja prilika za upoznavanje javnosti o radovima koji se izvode u šumi, te njihovom značaju za Javno preduzeće.