LAT

Протоколи о испоруци огревног дрвета на одложено плаћање потписани су данас у Бањалуци између ЈПШ “Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац в.д.  и  Удружења пензионера Републике Српске, Борачке организације Републике Српске, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске и предсједник Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске,  уз сагласност Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите.

Протоколима је предвиђено да се члановима ових организација и удружења обезбједи испорука огревног дрвета у 2022. години, на одложено плаћање, у шест мјесечних рата. Такође, дефинисано је и да испорука буде исзвршена до краја трећег квартала.

Прецизне количине огревног дрвета и квалитет биће регулисане појединачним уговорима шумских газдинстава и организација и удружења. Испорука огревног дрвета ће се вршити по важећем Цјеновнику Јавног предузећа шумарства „Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац у моменту закључења уговора.

У току 2021. године, по основу протокола, испоручено  је 17.000 м3  за око 3.400 корисника, што чини 2,6% укупне реализације огревног дрвета у протеклој години.